Edit Content

Peeling

Peeling

Peeling (Cilt Soyma) Nedir?

Ciltteki ölü derinin soyulmasını ve cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayan cilt temizleme işlemlerine peeling denilmektedir. Bir nevi cildin hafif bir şekilde zımparalanması gibi etki gösteren peeling, içeriğinde bulunan köpürücü küçük partiküller sayesinde cildin yüzeyindeki ölü derinin kalkmasını sağlar. Bu sayede cilde çok daha taze ve canlı bir görünüm kazandırılır. Peeling, en fazla yüze uygulanmakla birlikte vücudun her yerine de yapılabilir. Peeling erkek veya kadın herkese uygulanabilir.

Peeling Faydaları Nelerdir?

Geçen yıllar ve çevresel faktörler nedeniyle yüzde sarkma, leke, kırışıklık, elastikiyet kaybı ve renk değişimi gibi yaşlılık belirtileri ortaya çıkar. Günümüzde estetik alanında gerçekleşen yenilikler sayesinde bu tür problemlere çözüm bulmak artık mümkündür. Bize bu olanağı sağlayan ve dünya genelinde en çok rağbet gören işlemlerden biri olan peeling, çok çeşitli seçeneklerle kişiye özel cilt tedavisi sunar.

Peeling tedavisinin birçok olumlu etkisi mevcuttur.

  • Cilt yüzeyindeki ölü derilerin temizlenmesi,
  • Altta kalan canlı derinin yüzeye çıkması,
  • Sağlıklı deri hücrelerinin üretilmesi,
  • Kişinin çok daha genç görünmesi,
  • Ciltteki leke sorunlarının giderilmesi,
  • Kırışıklıkların azalmasını,
  • Cilde elastikiyet kazandırılması,
  • Yorgun görünümün ortadan kaldırılması gibi çok sayıda cilt problemine çözüm sunarak hem kadınların hem de erkeklerin ilgisini çeker.

Yüz gerdirme ya da lazer tedavisi gibi işlemlere oranla çok daha kısa süreli ve basit bir uygulama olan peeling hızlı sonuç almak isteyen kişiler için oldukça idealdir. Peeling cihazı ile yapılan peeling işlemleri dışında piyasada evde basit şekilde uygulanacak peeling ürünleri de mevcuttur. Ancak bunlar yüzeysel olup derinlemesine bir fayda sağlamazlar.

Peeling Nasıl Yapılır ve Gerçekleştirilir?

Peeling standart bir şekilde yapılan bir işlem değildir. Kişinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre çok çeşitli seçenekler sunarak kişiye özel cilt tedavisi niteliği taşır. Derinin soyulma ihtiyacına göre 3 şekilde peeling gerçekleştirilir.

  • Yüzeysel Peeling
  • Orta Peeling
  • Derin Peeling

Yüzeysel olarak yapılan peeling hızlı ve basittir. Soyulan deri miktarı çok ince olduğu için sonuçları da hafif olur. Genel olarak meyve asitleri ile gerçekleştirildiği için kişiler hemen günlük hayatına geri dönebilir. Bununla birlikte orta ve derin peeling olarak nitelendirilen işlemler çok daha büyük cilt sorunları için tercih edilir. İşlemler daha derinlemesine yapıldığı için çok daha dikkat ve uzmanlık gerektiren uygulamalardır ve iyileşme süreleri de ister istemez işlemlerin derinliği ile doğru orantılı olarak uzar.

Peeling Yöntemleri Nelerdir?

Peeling derideki soyulma miktarının oranından farklı olarak yöntemlerine göre de çeşitlilik göstermektedir. Karbon, enzim ve kimyasal peeling olarak üç sınıfa ayrılan peeling yöntemleri etkileri açısından farklılık gösterir. Bu nedenle kişinin ihtiyacına en uygun olan yöntem seçilerek hareket edilir.

  • Karbon Peeling
    Geniş gözeneklerin giderilmesi, sarkmış olan cilde elastikiyet kazandırılması ve cildin pürüzsüz hale getirilmesi için kullanılan bu yöntemde, deri temizlendikten sonra cilde karbon serumu sürülür. Serumu emen cilde lazer uygulanarak cilt tedavi edilir. Bu yöntemle göz altı morlukları da giderilir. Kişinin ihtiyacına göre seans sayısı değişiklik gösterir.
  • Enzim Peeling
    Bu tedavi yöntemi lekelerin giderilmesi ve cildin canlanması için sıklıkla kullanılır. Özellikle doğum, sivilce ve güneş lekelerinde oldukça etkilidir. Lekeler giderilirken cilde canlılık ve tazelik de kazandırılır. Bu işlem ciltteki melaninin homojen şekilde dağılmasını sağlar. Öncelikle cilt temizlenir ve cilde maske uygulanır. 8 saat sonra maske temizlenir. Sonrasında kişiye verilen krem 3 ay süresince düzenli olarak kullanılır. Bu süreçte tedavinin verdiği sonuçlar takip edilir.
  • Kimyasal Peeling
    Bu yöntemde çeşitli asidik ve bazik kimyasallardan oluşan peeling deriye uygulanır. Yıpranmış olan cilt tabakasının soyularak dökülmesini sağlar. İşlem sonrasında çok daha canlı, gergin ve taze bir cilt ortaya çıkar. Peeling sonrası oluşan kabukların soyulmaması ve bu süreçte güneş ışığından kaçınılması çok önemlidir. Bu dönem doktorun verdiği nemlendirici düzenli olarak kullanılmalıdır. Kişinin ihtiyacına göre seans sayısı değişiklik gösterir.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Lipomatik

Lipomatik Lipomatik Liposuction Aleti Vücudun belirli bölgelerde toplanmış olan yağ

Smart-Lipo

Smart-Lipo Smart Lipo (Lazer Liposuction Aleti) Nedir? Kilo verme ve

Hydrafacial

Hydrafacial Hydrafacial Nedir? Kalıcı, güvenilir, acısız ve hızlı bir uygulama

H100 Aşısı

H100 Aşısı H100 Aşısı (Gençlik Aşısı) H100 aşısı nem kaybı,

Dermabrazyon

Dermabrazyon Dermabrazyon Nedir ve Ne İşe Yarar? Ciltteki tüm düzensizlikleri,

PRP Tedavisi

PRP Tedavisi PRP tedavisi (Platelet Rich Plasma) nedir? Son yıllarda

Mezoterapi

Mezoterapi Mezoterapi Nedir? Farmakolojik ve bitkisel ilaçların vücudun belirli bölgelerine

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları Dolgu Enjeksiyonu Nedir? Dolgu uygulamaları günümüzde vücudun hemen

Bölgesel İncelme

Bölgesel İncelme Bölgesel İncelme (Vücut Şekillendirme) Vücudun bel, basen ve

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Cilt Bakımı Nedir? Profesyonel cilt bakımı ürünleri veya

Botoks

Botoks Botoks Nedir? Estetik amaçlarla yüzdeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin

Mesaj Gönderin