Edit Content

Boyun Germe

Boyun Germe

Boyun germe nedir?

Boyun bölgesinde görülen yaşlanma, genetik sebepler ya da kilo alıp vermeye bağlı deformasyonları gidermek amacıyla yapılan estetik cerrahi operasyonlardır.

Boyun germe estetiği hangi durumlarda uygulanır?

Boyun, yüzün ve yanakların alt kısmında, çene kenarlarından başlayarak omuz hizasına inen bölgede yer alır. Yaşlılık, kilo alıp verme ve yerçekiminin de etkisiyle yüz cildi, çene kenarlarının üzerine yığılır. Bu durum yüzün ovalliğinin bozulmasına, yüz ve boyun bölgesinde dört köşe bir görüntünün oluşmasına sebep olur. Ayrıca ağız köşelerinden aşağıya doğru derin çizgilerin oluşması sebebiyle boyun kısmındaki cilt gevşer ve sarkmalar oluşur. Boyun altında bulunan kasların gevşemesi bu bölgede dikey şekilde bantlar oluşturur. Halk dilinde “hindi boynu” denilen bu oluşum sonrası gıdıda yağ birikmesi meydana gelerek boyun açısının silikleşir. Bu deformasyonları ortadan kaldırmak boyun germe estetik cerrahisi ile mümkündür. Genellikle 40 yaş ve üzeri bireylere uygulanan boyun germe ameliyatlarında başarılı sonuçların alınması için operasyon tecrübeli plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

Boyun germe estetiği niçin yapılır?

Boyun germe estetiğiyle ilgili operasyonlar, kilo veren kişilerde gözlenen deri sarkmaları, yaşlanmaya bağlı olarak gelişen deformiteler (bazı bireylerde cilt yapısına bağlı olarak yaşlanma olmadan da boyunda sarkmalar oluşabilmektedir) ve çene kenarlarında yığılma yaşayan bireylerin estetik kaygılarını gidermek amacıyla yapılır. Yüz gençleştirme operasyonu olarak da adlandırılan bu tür operasyonlar, komple yüz estetiğinden ayrı olarak tek başına da yapılabilir.

Ameliyat öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Ameliyat öncesinde oje, takı ve lens çıkarılmalıdır. Hastalar, ameliyattan yaklaşık 2-3 hafta önce sigarayı bırakmaları önerilir. Kan sulandırıcı özelliği olan ilaç ve bitki çaylarının kullanımına son verilmesi gerekir. Hastaların kullanması gereken ilaçları, muayene sırasında hekimlerine bildirmeleri ve planlamanın bu doğrultuda yapılması gerekir.

Boyun germe ameliyatıyla yapılabilen işlemler

  • Bollaşmış derinin gerilerek fazlasının çıkarılması
  • Deri altında bulunan kas tabakasını dikişlerle gergin hale getirilmesi
  • Boyun bölgesindeki fazla yağların alınması
  • Boyun kaslarının birbirine dikilmesi suretiyle gerginleştirilmesi
  • Boyun açısının belirginleştirilmesidir
  • İple askısı uygulamaları

Boyun ameliyatı süreçleri ağrılı mıdır?

Boyun askılama ve liposuction uygulamalarında ağrı yaşanmaz. Boyun germe uygulamaları sonrası hastada gerginlik ve basınç hissi oluşmakla birlikte 1-2 gün içerisinde ortadan kaybolur.

Boyun germe ameliyatları ne kadar sürer?

Boyun germe işlemleri yaklaşık 1.5-2 saat, boyun liposuction ve askısı uygulamaları ise yaklaşık 30 dakikada yapılmaktadır.

Boyun germe ameliyatlarında hangi anestezi kullanılır?

Boyun ve yüz germe ameliyatları genel anestezi altında yapılır. Yapılacak olan uygulamanın boyutuna bağlı olarak sedasyon ve lokal anestezi altında da işlemler yapılabilir.

Boyun germe estetik ameliyatı nasıl yapılır?

Boyun germe işlemlerinde mevcut deri sarkmasının boyutuna ve kasların durumuna göre ameliyat planlaması yapılır. Eğer cilt elastikiyeti kaybolmamış, ciltte sarkma yoksa genelde liposuction ameliyatı uygulanır. Kısmen cilt sarkması olan ve ameliyat istemeyen hastalarda ise, iple boyun germe (iple boyun asma) işlemi yapılabilir. Bu işlem tek başına ya da boyuna liposuction ameliyatı ile birlikte uygulanabilir. Eğer cilt elastikiyeti kaybolmuş, ciltte sarkma ve boyun kaslarında gevşeme varsa boyun germe ya da yüz ve boyun germe ameliyatı yapılır.

  • Yüz ve boynun germe ameliyatıYüz ve boyun germe; kulağın ön bölgesinden başlayarak gerek duyulması halinde kulak arkası bölgesine ve saçlı derinin iç taraflarına kadar uzanan bir kesi yapılarak yüz ve boyun cildinin gerilmesi işlemidir. Boyun bölgesinde sorun olmaması halinde izin sadece kulak önünde bırakılması yöntemiyle yapılan operasyonlar “kısa izli yüz germe” olarak adlandırılır. Boyun bölgesinde yağlanma olması halinde genellikle liposuction yöntemi kullanılarak yağlar alınmakta, boyunda hindi boynu görünümü mevcutsa çene altından yapılan bir kesi ile boynun açılarak boyun adalelerinin birbirine dikilmesi söz konusudur. Bu işlem sonucunda boyun açısı belirgin hale gelir. Çene kemiğinin geride olması halinde ise çene ucu protezleri veya yağ enjeksiyonları ile boyun açısının belirgin hale getirilmesi sağlanır. Ayrıca dudak kenarlarında oluşmuş bulunan ve aşağıya doğru inen marionette çizgilerine (dudakların iki köşesinden çene hizasına kadar inen kırışıklıklar) yağ enjeksiyonu ya da hyalüronik asit dolgusu yapılmak suretiyle doldurulur. Yüzün alt yarısının yağlı olması halinde yağlar liposuction yöntemiyle alınmak suretiyle inceltilebilir. Boyundaki deri fazlalıkları kesilerek çıkarılır ve meydana gelecek kesi izleri kulak arkası veya saç izlerinde gizlenerek uygulama sonlandırılır.
  • Boyun germe işleminde liposuction uygulaması
    Boyun gençleştirme yöntemlerinden biri olan liposuction cilt elastikiyeti kaybolmamış ve görece genç hastalara uygulanır. Yağ çekme yöntemiyle boyun bölgesi inceltilebilmekte ve boyun açısı belirgin hale getirilmektedir. Yağlı bölgelerden alınan yağlarla çene ucu, çene kenarları ve marionette çizgileri doldurulabilir.
  • Boyun germe işleminde iple boyun asma, germe yöntemi
    Ameliyat sonrası iz kalmasını istemeyen hastaların tercih ettiği bir yöntemdir. Cilt elastikiyeti bozulmamış olan kişilere uygulanan bu yöntemde, liposuction işlemi sonrasında kulak arkasından yapılan kesilerden çıkarılan özel iplerle boyun cildi hamak şeklinde asılır. Hekim tarafından gerek görülmesi halinde bu işleme çene ucu protezi ve yağ enjeksiyonları da dahil edilebilir.

Boyun germe operasyonu sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Boyun germe ameliyatları sonrasında hastanın iyileşme süreçleri oldukça süratlidir. Ameliyat yapıldıktan sonra doktor hastayı genellikle aynı gün taburcu eder. Boyuna uygulanan bandajın ilk birkaç gün süreyle boyunda kalması önemlidir. Hasta ertesi gün banyo yapılabilir.

Estetik ameliyat sonrası boyun bölgesinde oluşacak muhtemel morluklar 1 hafta içerisinde düzelecektir ama cildin tam olarak toparlanması için 2-3 ay gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Doktorlar bu sürede boyun bölgesine düzenli masajların yapılmasını önermektedir.

Boyun germe ameliyatları sonrasında ne gibi sorunlar yaşanabilir?

Boyun bölgesinde kısmi şişmeler ve morluklar olabilir ancak kısa süre içerisinde geçer. Boyunda cilt altında kanama olabilir, bu tür durumların meydana gelmemesi için ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ilaçların kullanımına son vermek önemlidir. İnatçı ödemler oluşması halinde ise lenf drenaj masajı, radyofrekans gibi uygulamalardan destek almak faydalı olur.

Sıkça sorulan sorular 

Boyun germe nasıl yapılıyor?

Boyun germe işlemlerinde mevcut deri sarkmasının boyutuna ve kasların durumuna göre ameliyat planlaması yapılır. Eğer cilt elastikiyeti kaybolmamış, ciltte sarkma yoksa genelde liposuction ameliyatı uygulanır. Kısmen cilt sarkması olan ve ameliyat istemeyen hastalarda ise, iple boyun germe (iple boyun asma) işlemi yapılabilir. Bu işlem tek başına ya da boyuna liposuction ameliyatı ile birlikte uygulanabilir. Eğer cilt elastikiyeti kaybolmuş, ciltte sarkma ve boyun kaslarında gevşeme varsa boyun germe ya da yüz ve boyun germe ameliyatı yapılır.

Boyun germe ameliyatı nasıl yapılır?

Boyundaki deri sarkmasının boyutuna ve kasların durumuna göre ya çene altından ya da kulak arkasından yapılan kesiler ile kasların onarılması, dikilmesi, fazla derinin çıkarılması ve gerilmesi şeklinde yapılır. Bu ameliyatta gerekli durumlarda liposuction ile fazla yağ dokularının alınması da mümkündür.

Endoskopik boyun germe

Bu uygulama yağ fazlası ve deri sarkması ileri düzeyde olmayan hastalarda tercih edilir. Endoskop yardımıyla gerçekleşen bu uygulamada, boyundaki dokular uygun anatomik yerlerine taşınarak sabitlenir.

Boyun germe ameliyatı nedir?

Boyunda meydana gelen deformasyonların, kırışıklıkların, sarkmaların ve kaslardaki gevşemenin giderilmesine yönelik yapılan estetik ameliyatlardır.

Ameliyatsız boyun germe

Boyun germe için cerrahi işlem ve ameliyatların yanı sıra fokuslu ultrason, radyofrekans ve lazer teknolojisine dayanan yöntemlerden de yararlanılabilir. Bu yöntemlerin yeterli olup olmayacağı konusunda plastik cerrahınız sizi bilgilendirecektir.

Boyun germe egzersizleri

Boyun germe egzersizleri, boyun estetiği ile ilgili olmayıp, bu bölgedeki kas ve iskelet sistemine ilişkin sorunları gidermek için yapılır. Fizyoterapistlerin önerdiği şekilde yapılan egzersizler bu bölgedeki kasların gevşemesi, varsa tutulma ve ağrıların azaltılmasını sağlar.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Lipomatik

Lipomatik Lipomatik Liposuction Aleti Vücudun belirli bölgelerde toplanmış olan yağ

Smart-Lipo

Smart-Lipo Smart Lipo (Lazer Liposuction Aleti) Nedir? Kilo verme ve

Hydrafacial

Hydrafacial Hydrafacial Nedir? Kalıcı, güvenilir, acısız ve hızlı bir uygulama

H100 Aşısı

H100 Aşısı H100 Aşısı (Gençlik Aşısı) H100 aşısı nem kaybı,

Dermabrazyon

Dermabrazyon Dermabrazyon Nedir ve Ne İşe Yarar? Ciltteki tüm düzensizlikleri,

PRP Tedavisi

PRP Tedavisi PRP tedavisi (Platelet Rich Plasma) nedir? Son yıllarda

Mezoterapi

Mezoterapi Mezoterapi Nedir? Farmakolojik ve bitkisel ilaçların vücudun belirli bölgelerine

Peeling

Peeling Peeling (Cilt Soyma) Nedir? Ciltteki ölü derinin soyulmasını ve

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları Dolgu Enjeksiyonu Nedir? Dolgu uygulamaları günümüzde vücudun hemen

Bölgesel İncelme

Bölgesel İncelme Bölgesel İncelme (Vücut Şekillendirme) Vücudun bel, basen ve

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Cilt Bakımı Nedir? Profesyonel cilt bakımı ürünleri veya

Botoks

Botoks Botoks Nedir? Estetik amaçlarla yüzdeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin

Mesaj Gönderin