Edit Content

Çene implantı

Çene implantı

Çene implantı ameliyatı nedir?

Çene implantı ameliyatı, normal diş yapısına ve çene gelişimine sahip bulunan hastalarda, çene büyütme operasyonlarında çene kemiği üzerine uygun bir materyalin yerleştirmesi sonucunda çenenin büyütülerek, estetik kaygıların giderildiği estetik cerrahi operasyonudur.

Çene implantı ne işe yarar?

Çene gelişimi ve diş yapısı normal olmasına rağmen çene boyutları normalden küçük olan, çene görünümü yüz profiline uyumsuz olan hastalarda implantlardan yararlanılarak görünüm daha estetik hale getirilebilir. Farklı ebat ve şekillerde üretilen implantlar çeneye uygulanarak çene görünümü ve yüz profilinin daha uygun hale getirilmesini sağlamaktadır.

Çene implantı ameliyatının avantajları nelerdir?

Çene implant ameliyatlarının en önemli avantajı, hastanın görünümünün fark yaratacak biçimde daha estetik bir görünüme kavuşması, işlemden kısa bir süre sonra kendini toparlayabilmesi ve normal yaşam aktivitelerine dönebilmesidir. Bunun dışında diğer avantajlar ise;

  • Geçici dolgulara oranla kalıcı ve güçlü bir çene yapısına sahip olmak
  • Burun estetiği gibi ameliyatlarla eş zamanlı olarak aynı anda yapılabilmesi
  • İmplant çeşitliliğinin tüm çene şekillerine uygun seçenekler sunmasıdır

Ameliyat öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Ameliyat öncesinde oje, takı ve lens çıkarılmalıdır. Hastalara, ameliyattan yaklaşık 2-3 hafta önce sigarayı bırakması önerilir. Kan sulandırıcı özelliği olan ilaç ve bitki çaylarının kullanımına son verilmesi gerekir. Hastaların kullanması gereken ilaçları, muayene sırasında hekimlerine bildirmeleri ve planlamanın bu doğrultuda yapılması gerekir.

Çene implantı ameliyatı nasıl yapılır?

Çene implantları farklı malzemelerden oluşabildiği gibi, farklı şekil ve boyutlarda da olabilmektedir. Alınmak istenilen sonuca ve hastanın isteğine uygun olarak çene ucuna ya da çene yanlarına doğru uygun implant seçimi yapılarak ameliyat süreci başlatılır. Çene implantları, çene kemiğinin önüne çeneyi uzatmak ya da öne doğru almak için ya da çene yanlarına çene köşelerini belirginleştirmek için yerleştirilir. İsteğe göre ağız içinden ya da çenenin altından kesi yapılır. Kesinin nereden yapılacağına muayenede hasta ve plastik cerrah birlikte karar verirler. Ancak yüz germe ameliyatıyla birlikte işlem yapılıyorsa çene altından kesi yapılması daha uygundur. Böylece her iki işlem için de aynı kesi kullanılabilir. Çene implantı operasyonu ortalama 30-60 dakika sürer. Ameliyat lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılır.

Çene implantı sonrası iyileşme süreçleri nasıldır?

Çene implant ameliyatı yapılan hastaların iyileşme süreçleri yapılan ameliyat yöntemine ve implantın uygulandığı yere göre değişkenlik göstermektedir. Çene implantı ameliyattı sonrasında hastanın verilen ağrı kesici ve antibiyotikleri düzenli kullanması, operasyon sonrası hastada oluşan ağrı ve şişkinliğin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Ayrıca ameliyat sonrasındaki ilk günlerde bireyi zorlayacak ağır fiziksel aktiviteler yapılmamalı, bir süre sıvı ve yumuşak yiyecekler tüketilmelidir. İyileşme sürecini etkileyen bir başka unsur da hastaya çene implantı uygulamasının dışında başka bir ameliyat uygulaması yapılıp yapılmadığıdır. Eğer hastaya sadece çene implant operasyonu yapılmış ise, hasta aynı gün evine gönderilir ve evinde rahat hareket edebilecek durumda olacaktır. Alt dudakta ve çenede oluşan uyuşukluklar ise birkaç gün içerisinde düzelecektir.

Çene implantı için yaş sınırı var mıdır?

Kadınlarda yüz gelişimi 16-17 yaşlarında, erkeklerde ise 17-18 yaşlarında tamamlanır. Yüz gelişimi tamamlanmış hastalarda çene implantları uygulanabilir.

Çene implantı ağrı yapar mı?

Çene implantı sırasında ameliyat bölgesine lokal anestezi uygulaması yapılacağı için işlem sırasında hastalar acı ve ağrı hissetmez. Ameliyat sonrası ağrılar için de yazılan ağrı kesicilerin alınması yeterli olur.

Çene implantı sonrası beslenme nasıl olmalıdır?

Ameliyat sonrasında hastanın beslenmesi, çeneyi zorlamayacak şekilde ilk birkaç gün yumuşak gıdalarla olmalıdır. Eğer implantı yerleştirmek için kesi ağız içinden yapılmış ise ameliyat sonrası ilk birkaç günler hastalar berrak sıvı gıdalarla beslenmelidirler sonraki günlerde yumuşak yiyecekler tüketebilirler. Ağız içindeki kesi tam iyileşinceye kadar hastaların yumuşak yiyecekler yemesi gerekir.

Çene İmplantı Sıkça Sorulanlar

Çene implantı Kalıcı mi?

Evet çene implantları ile gerçekleştirilen ameliyatlardan elde edilen sonuçlar kalıcıdır.

Çene implantı nasıl yapılır?

Uygun implant belirlendikten sonra yaklaşık 30-60 dakika süren bir ameliyatla implant çeneye yerleştirilir.

Çene Implantını kimler yapar?

Çene implantı ameliyatları, estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

Çene implantı ne işe yarar?

Çene implantları, çene kemiğinin yeniden şekillendirilmesini, yüze uyumlu ve güçlü hatlara sahip olmasını sağlar.

Silikon çene implantı

Çeneye uygulanan implant türlerinden biri de silikon çene implantıdır. Silikon çene implantı çoğunlukla çeneye daha doğal bir görünüm vermesi nedeniyle tercih edilir.

Medpor çene implantı

Çeneye uygulanan implant materyallerinden biridir. Kayma riski olmaması ve uygulandığı kemiğe hasar vermemesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir implant türüdür. Bu implantların bir diğer avantajı da alerji riskinin düşük, vücuda uyumunun yüksek olmasıdır.

Çene estetiği fiyatları

Çeneye uygulanacak işlemlerin türü, boyutu, hastanın durumu, hekimin bu alandaki tecrübesi gibi çok sayıda faktör, fiyat belirlenmesinde etkilidir. Konuya ilişkin en net bilgiyi hekiminizden alabilirsiniz.

Erkek çene estetiği fiyatları

Erkeklere uygulanan çene estetiği işlemleri kadınlardan farklı olup, daha keskin ve köşeli çene hatları oluşturulmaya çalışılır. Erkek çene estetiği fiyatları da uygulanacak yöntem ya da ameliyata, kullanılacak malzemeye, hekimin bu alandaki tecrübesine ve işlemin gerçekleştirileceği sağlık merkezine göre değişir. Muayene sırasında hekiminizden gerekli fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Lipomatik

Lipomatik Lipomatik Liposuction Aleti Vücudun belirli bölgelerde toplanmış olan yağ

Smart-Lipo

Smart-Lipo Smart Lipo (Lazer Liposuction Aleti) Nedir? Kilo verme ve

Hydrafacial

Hydrafacial Hydrafacial Nedir? Kalıcı, güvenilir, acısız ve hızlı bir uygulama

H100 Aşısı

H100 Aşısı H100 Aşısı (Gençlik Aşısı) H100 aşısı nem kaybı,

Dermabrazyon

Dermabrazyon Dermabrazyon Nedir ve Ne İşe Yarar? Ciltteki tüm düzensizlikleri,

PRP Tedavisi

PRP Tedavisi PRP tedavisi (Platelet Rich Plasma) nedir? Son yıllarda

Mezoterapi

Mezoterapi Mezoterapi Nedir? Farmakolojik ve bitkisel ilaçların vücudun belirli bölgelerine

Peeling

Peeling Peeling (Cilt Soyma) Nedir? Ciltteki ölü derinin soyulmasını ve

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları Dolgu Enjeksiyonu Nedir? Dolgu uygulamaları günümüzde vücudun hemen

Bölgesel İncelme

Bölgesel İncelme Bölgesel İncelme (Vücut Şekillendirme) Vücudun bel, basen ve

Cilt Bakımı

Cilt Bakımı Cilt Bakımı Nedir? Profesyonel cilt bakımı ürünleri veya

Botoks

Botoks Botoks Nedir? Estetik amaçlarla yüzdeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin

Mesaj Gönderin